Хранително-вкусова промишленост

Аромати

Натурални и натурално-идентични аромати за ХВП 


Усилватели на вкуса 


Дрождеви екстракти 

MSG, E621 


Оцветители за ХВП 

Натурални оцветители за ХВП, E100-E180 
Титаниев диоксид Анатас, Е171 


Консерванти 


Сорбинова киселина, E200 
Калиев сорбат, E202 
Натриев бензоат, E211 
Натриев сулфит анхидрид, E221 
Калиев метабисулфит, E224 
Натриев метабисулфит, E223 
Натриев нитрит, E250 
Натриев ацетат анхидрид, E262 
Натриев диацетат, E262 
Калциев пропионат, Е282

Киселинни регулатори 


Оцетна киселина, Е260 
Млечна киселина, E270 
Ябълчена киселина, E296 
Лимонена киселина анхидрат, E330 
Лимонена киселина монохидрат, E330 
Тринатриев цитрат дихидрат, E331 
L(+) Натурална винена киселина, E334 
Фосфорна киселина, E338

Антиоксиданти 


Аскорбинова киселина, E300 

Натриев аскорбат, E301 
Изоаскорбинова киселина, E315 
Натриев ериторбат, Е316 


Лактати/ Глюконати 


Натриев лактат, E325 
Калиев лактат, E326 
Калциев лактат, E327 
Глюконо-делта-лактон, E575 
Натриев глюконат, Е576 


Фосфати 


Моно-, ди-, три- натриев фосфат, E339 
Моно-, ди-, три- калиев фосфат, E340 
Моно-, ди-, три- калциев фосфат, E341 
Моно-, ди- амониев фосфат, E342 
Натриев кисел пирофосфат (SAPP 28), E450(i) 
Тетранатриев пирофосфат, Е450(iii) 
Тетракалиев пирофосфат, Е450(v) 
Натриев триполифосфат, E451(i) 
Натриев хексаметафосфат, E452(i) 
Карфосел В-940, (E451+E452) 
Карфосел Genius, (E451+E450) 


Хидроколоиди/ Сгъстители и Стабилизатори 


Алгинати, E401, E402, E405 
Карагенани, E407 
Локуст бийн гума, E410 
Гуарова гума, E412 
Арабска гума, E414 
Ксантанова гума, E415 
Карбоксиметилцелулоза, Е466 


Емулгатори 

Лецитин, E322 
Моно-, диглицериди, Е471 
ДАТЕМ, E472e 
Пологлицеролови естери, E475 
Пологлицерол полирицинолеат, E476 
Натриев стеаройл лактилат (SSL), E481 
Сорбитан моностеарат, Е491 
Сорбитан тристеарат, E492 


Нишестета, фибри и растителни продукти и протеини 


Глутен 
Пшенично нишесте нативно 
Царевично нишесте нативно 
Картофено нишесте нативно 
Модифицирани нишестета за топъл и студен процес, E1414 и Е1422 
Картофен флейк и гранули 
Фибри – пшенични, овесени, бамбукови, грахови, ябълкови, какаови, тръстикови, целулозни, соеви 
Соев протеин изолат за емулсии и инжектиране 
Соев протеин концентрат 
Семена – сусамови, тиквени, ленени, макови 
Ядки – печен натрошен и бланширан филиран фъстък 
Кокосови стърготини 
Плодови пълнежи – термо и нетермо устойчиви, с и без парченца плод 


Карбохидрати 


Малтодекстрин 
Декстроза – анхидрид и монохидрат 
Sorbitol, E420 
Глюкозен сироп 
Глюкозо-фруктозни сиропи 
Кристална фруктоза 


Подсладители 


Ацесулфам К, E950 
Аспартам, E951 
Натриев цикламат, E952 
Натриев захарин, E954 
Сукралоза 
Еритритол 


Сол

Рафинирана морска сол, различни едрини 
Каменна сол вакуумно изпарена 
Нитритна сол 
Калиев хлорид хранително качество 


Сухи млека, протеини и специалитети 

Сухо обезмаслено мляко 
Пълномаслено мляко на прах 26% 
Суха сладка суроваткаr 
Пермеат 
Лактоза 
Суроватъчен протеин концентрат (WPC) 
Млечен протеин концентрат (MPC) 
Натриев казеинат 
Калциев казеинат 
Аериращи бази 
Блендове на млечни протеини с растителни мазнини 


Разни

Каприлик/ каприк триглицериди 
Глицерин, E422 
Монопропилен гликол USP, E1520 
Дехидратиран етилов алкохол 99,5% 
Неутрален етилов алкохол 96,0% 
Течен парафин, E905a 
Твърд парафин хранително качество, E905 
Бакпулвер, E450/E500 
Натриев бикарбонат, Е500 
Силициев диоксид, E551 
Калциев дихлорид 
Натриева основа люспи 
Натриева основа перли 
Златни люспи 23 карата, Е175